


 

Provider Agreement or a Memorandum of Agreement with the University of 

Canberra; 

Education Partner Campus means the land owned, occupied and/or identified 

in an Education Partner Agreement or a Memorandum of Agreement or any 

replacement campus agreed in writing between the University of Canberra and 

the Education Partner; 

Education Partner Staff means all officers, employees, agents, contractors 

and other staff engaged by an Education Partner to provide the services or 

perform, carry out or discharge duties and obligations under an Education 

Partner Agreement or a Memorandum of Agreement;   

graduate course means a course leading to the award of a degree of master, a 

degree of doctor, a graduate diploma, a graduate certificate or a post graduate 

degree of bachelor as specified in the Register of Courses kept under the 

Course Statute and includes a course that has been declared by the Academic 

Board of the University under the University of Canberra (Courses and 

Awards) Statute 2010; 

qualifying award means a degree granted by the university or such other 

award granted by a university or a tertiary institution in a suitable area of study 

and approved by the Council or Academic Board as being equivalent to a 

degree; 

Records Officer means the officer of the university appointed as the Records 

Officer under the Course Statute; 

research student means a person who is undertaking a higher degree by 

research course as defined in the University register of courses, as published at 

the relevant time;  

student has the meaning given by the University of Canberra (Statutes 

Interpretation) Statute 2010; 

teaching period means a semester, term or such other period that corresponds 

to the way in which the course or unit is offered; 

tertiary institution means an educational institution at which some or all of the 

students who attend the institution are taught at the tertiary level of education 

and includes a university, an institute of technology and a college of technical 

and further education or other organisation declared by Academic Board or 

Council to be a tertiary institution for the purposes of these Rules; 

the Act means the University of Canberra Act 1989 and includes statutes and 

rules made under that Act; 

undergraduate course 



 

University grounds means land owned and/or occupied by the University and 

includes buildings on that land and includes land owned and/or occupied by an 

Education Partner. 

Note A reference to a statute or rule includes a reference to that statute or rule as repealed  

 and remade since the reference was made, see the Legislation Act, s 102. 
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(b) the applicant meets any bridging requirements for that course;  

(c)  the documents supporting the application have been verified as true;  

(d)  the applicant holds a valid visa (where applicable);  

(e)  there are appropriate research and teaching facilities available for the 

course; 

(f)  the applicant has a sufficient knowledge of the English language to 

enable the applicant to undertake the course; 

(g)  the applicant has a reasonable likelihood of successfully satisfying the 

academic requirements of the course; 

(h)  the applicant meets any inherent requirements for that course; 

(i)   the applicant meets any additional requirements for the course 

determined by the Academic Board under rule 10(2); and 

(j) the applicant:  

(i)  has been granted a Qualifying Award; or 

(ii)  has sufficient academic or professional experience and status in 

the area of study suitable for the purposes of admission.; and 

(iii)  there is appropriate supervision available. 

(3) Subject to rules 12 and 13, an Admissions Officer may admit an applicant to a 

course only if satisfied that all of the admission requirements are met. 

(4) If an Admissions Officer is not satisfied that the requirements in rule 10(1) or 

10(2) have been met, the Admissions Officer may refuse to admit the applicant 

to the course or withdraw an offer. 

(5) The Academic Board may refuse an application for admission if; 

(a) the course is not available in the teaching period applied for; or 

(b)  the maximum number of enrolments in a course has been reached in 

the teaching period applied for. 

11 Availability of requirements for admission  

  The University must ensure that: 

(a) the requirements for admission to a course under these Rules are made 

readily available to a person who may apply, or has applied, for 

admission to that course; and  

(b) 



 

13 Conditional admission – coursework students 

(1)  An Admissions Officer may determine that an applicant is to be admitted to a 

course subject to meeting conditions specified in a notice given under rule 

15(1). 

(2)  A determination made under rule 13(1) may include one or more conditions 

requiring the applicant to: 

(a) attain a specified standard of work in specified subjects or units of 

study;  

(b) complete specified subjects or units of study within a specified 

timeframe. 

(3)  An applicant may only commence a course pursuant to a determination made 

under rule 13(1), if the applicant agrees to meet the specified conditions to the 

satisfaction of an Admissions Officer. 

(4)  If an Admissions Officer decides it is not satisfied that an applicant has met 

the conditions set out in a determination made under rule 13(1), the applicant 

is no longer eligible to undertake that course. 

(5)  An Admissions Officer must give a notice to the applicant of a decision made 

under rule 13(4). 
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(a)  be sent to the address of the applicant shown in the records of the 

university;  

(b) set out the reasons why the applicant was refused admission to the 

course; and 

(c) set out how the applicant may apply for a review of the decision. 
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  (b) if the person does not enrol in any, or withdraws from all, units for the 

course in a teaching period – has not obtained permission to defer 

studies in the course before the time for enrolment for that teaching 

period expires or has not obtained permission to withdraw from the 

units; or 

   (c) has transferred to another course; or 

  (b) has provided false or misleading information in relation to their 

application. 

(2)  A person's period of enrolment in a course is to be taken to have commenced 

on the day on which the person was admitted to the course. 

18 Non-award study 

(1)  A person may apply to a Deputy Vice Chancellor or their delegate for 

permission to study one or more units offered by the University on a non-

award basis. 

(2)  The Deputy Vice Chancellor or their delegate may, at their absolute discretion, 

determine an application for non-award study.  

(3)  An applicant granted permission to undertaken non-award study under rule 

18(2) is taken to be a student for t


